Besök har vi haft

I torsdags kom faster Anna och kusin Wilmer och hälsade på. Det var mycket trevligt, Livia tyckte då de var skoj att få leka lite med Wilmer. Wilmer kanske tyckte det var mindre roligt här i Umeå, fanns ju inte så mycket leksaker. =) Vi har iallfall tagit det lugnt i helgen, var en sväng på stan på lördagen och köpte lite nya kläder till Livia. Vi han även med att hälsa på pappa PJ på jobbet i fredags, Wilmer fick se brandbilarna och åka ner för trappan som brandmännen använder.


Två som tycker om att se på tv

Nu har Livia kommit upp på alla fyra, först var det armhävningsställning och nu har hon hittat knäna. Hon står och gungar på knäna och vill framåt. Så snart bär det iväg. Puh blir jobbigt att springa efter henne. Vi kanske får köpa en grind så hon håller sig inne i vardagsrummet. =)


Armhävningar kan jag nästan göra


Krypa är mitt nästa mål

Sedan fick vi besök av Malin, Johannes och Alva på söndagen. det hade varit ner till Umeå för att dansa lite. Alva är så söt och tycker om Livia, pratas tydligen en heldel hemma om Livia. Alva ska även få ett syskon nu i sommar som hon tycker ska komma nu. Så söt liten tjej. =)


Tjejerna tillsammans


Fyra fingrar i munnen 5 månader senare



Nu har vi fått in hela fyra fingrar i munnen. Men bäst är det nog att ha hela handen i munnen egentligen. På dagarna tränar vi nu att komma upp i kryp träning, jag tycker det ser mer ut som styrketräning det Livia sysslar med. Hon kommer upp i en perfekt planka som tränar magmusklerna bra :) Så just nu är magläge favoriten på dagarna, hon ligger bara ett litet tag på rygg innan hon vänder sig bestämt. Vi har även kanske börjat få en tand, tycker det känns som om det buktar ut lite mer från hennes tandkött nu. Så vi får se när den dyker upp. Krypandet eller krålandet går ganska bra, är det något hon verkligen vill ha så får hon tag i det genom att åla lite framåt. Att sova inne på dagarna är inte så poppis just nu, utn hon sover allra bäst i vagnen på balkongen eller under en promenad ute.

Jag och Livia fyller annars veckorna med att gå på babysom vilket går så där och gå på mamma-baby gympa vilket går jätte bra. Vi försöker även hinna ner till öppnaförskolan om tiden finns. Sedan är det promenader och lek.

I helgen blir det mycket lek då vi får besök av faster Anna och kusin Wilmer. Full rulle hela helgen, ska bli skoj med lite sällskap faktiskt. Nu ska jag hopa i sängen så man orkar med de tidiga mornarna som Livia tycker är så skoj. 5.30 är favoriten att stiga upp...puh. God natt på er alla och Kram!!


Här försöker vi äta upp grodan


Lite fredags nöje för mig och PärJohan


Mycket sprättande senare....

Japp precis som det låter, har svurit en del över dess byxor och sprättat. De har en miljon sömmar och allt dubbelt nästan. Nåja nu är de iallfall klara och jag blev ganska nöjd med resultatet. Så här är Livias nya hängselbyxor som hon nog kan ha till sommaren.





Har även gjort färdigt min första test body i omlott stil. den blev ganska bra men har lite ändringar till nästa body som jag ska fixa till. Här är resultatet. En strl 68 är det.


Hej hopp vad vi kan vara griniga

Tänk om man skulle slippa den där eviga förkylningen som Livia har. Nu har den blivit lite värre i veckan igen, lite mer snor och lite mer grinig. Äter lite sämre när hon är så här och blir mer grinig, en ond cirkel. I tisdags var vi på babysim igen och det gick så där. Hon blev ledsen och grinig och ville inte alls vara med. Fick gå ut och försöka ge henne mat. Sedan, då babysimet nästan var över blev hon glad igen och sprattlade i vattnet, hoppas att det ska gå bättre nästa gång.

Idag har vi varit till tandläkaren, eller rättare sagt jag har varit. Livia var md och tittade med stora ögon. Inga hål, såg prima ut. Efter det var de hem och sova för att sedan gå på föräldraträff på öppna förskolan. Idag fick vi gör hand och fotavtryck i gips. Ska bli skoj att se resultatet av det sen.

Vad har då Livia för sig nu för tiden. Jo hon hade börjat äta smakisar vilket vare gott, speciellt päron. Bakslaget kom och hon fick utslag. Så nu är det inget alls för att börja om sen. Hon älskar att ta på mammas och pappas ansikte samt smaka på dem, är ju så gott och mamma och pappa blir så blöta. Hon tycker även det är skoj att dra i mammas hår, speciellt hålla fast i det så hårt så att mamma knappt får lös henne. Hon har börjat prata mera på ett annat sätt, byt tonläga så att säga. Samt att hon här om dagen faktisk drog sig framåt för första gången. Så nu är det full rulle framåt snart. Hon har även fått sig en hoppgunga vilket hon tycker är skoj. Hopp hopp säger vi och hon hoppar :) Ett busfrö är hon som vänder sig från rygg till mage lätt och tillbaka ibland om hon vill.



 
En, två, tre fingrar denna gången i munnen                      Hopp hopp hopp       
  

Framåt ska vi, kolla vad jag kan mamma


Födelsedags present till Alva

Nu har min kompis tjej Alva hunnit bli två år. skickade iväg en Tröja och en västkjol till henne i fredags. Som Alva hade fått öppna idag. Så här blev det.

  


4 1/2 månad

Har inte riktigt haft tid att skriva i veckan. Har tänkt påd et flera gånger men det har alltid kommit något emellan. Vi har iallafall varit och mätt och vägt Livia i veckan. Över 6kg nu! Hon vägde hela 6090g var 63,5cm lång och hade huvudomfång 41,3cm. Stor tjejen börjar det bli, hon har även nu vuxit i strl 62 mycket bättre.

I veckan har vi hunnit vara uppe på IKSU två gånger på mamma-baby gympa, hurtiga har vi varit :) . Inget babysim i veckan då det är sportlov här i Umeå utan blir andra gången nästa vecka. Annars har vi inte gjort så mycket mer än att promenera en heldel under veckan. Jag har även hunnit sy lite. Har sytt presenter som jag får visa upp sedan då den som ska ha dem har fått dem :).

Livia har varit lite kinckig i veckan, vad det beror på vet vi inte riktigt. Kan vara tänderna eller så är hon bara i en sådan period just nu. Vi har ju börjat ge henne mat som jag nämde tidigare och i veckan har hon fått morot vilket hon tyckte om. Men första bakslaget, hon har blivit rödprickig i ansiktet, troligen av moroten så nu blir det inge mer sådant på ett tag. Hon har mest utslag runt ögonen vilket hon klia en heldel med händerna. Kan vara därför hon är lite grinig också. Vi har även börjat introducera lite mjölkprotein till henne genom en annan modersmjölkersättning. Verkar gå bra än så länge, vi ska även börja sätta lite smör i potatisen. Hoppas på det bästa.

Idag hade vi tänkt ta en sväng till öppna förskolan men vi han inte dit innan vi fick besök av min moster Bettan. Var faktiskt trevligare med besök, får inte sådant så ofta :) Nu ska jag ner och fixa tvätten färdigt sedan blir det att klippa ut lite tyg till en T-shirt. Sen hopp i säng. God natt på er!

Bjuder på en bild av lilla Livia och hennes prickar. Kram


Save smart

Som ni vet sedan tidigare är jag en buzzador. Nu är jag med i en kampanj för sidan Save Smart. SaveSmart är en medlemsorganisation för konsumenter. Medlemmar kan genom den här webbplatsen ta del av aktuella erbjudanden inom olika områden och det är konstnadsfritt att bli medlem. Desto fler medlemar de har desto bättre priser kan de ge. Kolla in deras hemsida och säg här vad ni tyckte om den www.savesmart.se. Komihåg att det är gratis att bli medlem men du kan även surfa runt utan att vara medlem.

Vill du bli en buzzador?

Som buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster.

Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna.

När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det via mail.

Följ den här länken så det framgår att det är jag  som har bjudit in dig (mitt användarnamn som buzzador är Mariahermansson):
www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=Mariahermansson>https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=Mariahermansson

Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du följa den här länken:
www.buzzador.com?refstr=Mariahermansson&lang=SE>http://www.buzzador.com?refstr=Mariahermansson&lang=SE


Babysim

Vi var ju på babysim idag. Det gick bra allt, pappa PJ fick vara med och bad med Livia idag då inte jag kunde. Här är några bilder från det.



En pyjamas

Förra veckan sydde jag en pyjamas i strl 68 till Livia. Just nu har hon storlek 62 och tillräckligt med kläder i den storleken så jag har börjat sy lite till henne i nästa storlek.

Mönstret är från tidningen Ottobre. Kolla in deras hemsida (http://www.ottobredesign.com/) där kan du köpa tidningar från dem. Har själv börjat prenumenera på den precis. De har även jätte fina tyger som man kan köpa. Har beställt lite tyger från dem som jag inväntar också. =)


Första maten!

Nu har vi provat ge henne första smakportionerna. Vi började med gröt när hon fyllde 4 månader. Lite hurvades hon först men sedan gick det bra. Nu vet hon vad hon ska göra med maten och hon gapar och sväljer. Hon blir glad och sprallig när det är mat dags. Vi har även provat med postatis, ingen hurven där utan det gick smärt fritt. Nu äter hon lite potatis till lunch och ersättning samt gröt och ersättning till kvällen. Vi ökar på lite då och då. Men hon tappar intresset ganska fort faktiskt. Men det går ändå bra.

I helgen som var har vi varit uppe i Luleå. Vi hade tid hos fotografen med Livia på lördag. Fotografen gick bara bar, Livia skrattade och var glad i ca en och en halvtimme sedan ville hon inte mer. Vi hoppas på några bra fotografier. Sedan var vi till Linda och Anders i deras ny lägenhet och firade Linda då hon nu blir 26år. Efter det var det fort ut till Mjöfjärden för middag. Till middagen hade vi bjudit över Livias farmor och farfar och kusin Wilmer med familj. Var riktigt trevligt. Jo jag fick även ta mitt första glas vin til maten ¨då jag inte ammar något mer. =)

Har glömt berätta att farbror Kristoffer var ju och hälsade på oss här i Umeå helgen innan. Vi åt gott och var på stan den helgen.

Nu ska jag sleva i mig lunchen sedan kommer pappa PJ och hämtar oss för vi ska på baby-sim idag. Ska bli roligt.


Första gröten


Första potatisen fick vi i Mjöfjärden


RSS 2.0