Nästan 300g

Hade tänkt skriva ett inlägg redan förra veckan men det försvann helt från mitt huvud. Har noll koll på allt och ingenting just nu, har varit en del med Livia som sat var. Det är matning ofta och flaskan ibland och hinna göra allt annat inför jul och ny år.

Livia har iallfall gått uppbättre i vikt nu, hon hade gått upp nästan 300g på en vecka. Det var jätte bra för hon har ju lite att hämta igen så hon kommer upp på sin kurva igen. Så nu har vi fått utskrivet på recept hennes ersättning också så det var bara att fortsätt som vi gjort. Nästa gång vi ska väga henne blir i Pajala, vi får ringa BVC där och komma och väga. Sedan i januari blir det vacinationer då hon blir 3månader.

Nu är jag och Livia uppe hos mormor och morfar, vi körde upp igår i snöstormen igen. Vi lyckas då alltid pricka in då det är typ snöstorm, nåja vi körde försiktigt och tog oss upp iallafall. Livia sov hela vägen så det gick bara bar att köra.

Nu ska vi ta och laga lite mat och se om lill tjejen också vill ha lite mat. Sen blir det nog bastu och sängen. I morgon ska vi kanske in på mammas jobb och hälsa på lite.

Kram!

Flaskan den tycker vi om

En sak är iallfall positivt, hon äter bra ur flaskan. Det negativa är att hon int tycker om bröstet lika mycket nu känns det som. Men jag kan ju inbilla mig. Men tror hon tycker om flaskan för hon inte behöver arbeta lika mycket för att få mat, bröstet tycker hon det rinner för sakta ur tror jag. Hmm...har läst lite på internet vad jag kan göra för att öka mjölken. Så nu ska jag äta mer, vila mer och dricka mycket mer. Får hoppas det hjälper. Ska på fredag igen och väga henne.

Annars i helgen har vi inte gjort desto mer. Jag var iväg en ensam sväng med bilen ut till mediamarket, vilket var skönt att få lite ensam tid. I helgen som komemr bär det iväg till Luleå inför julen.

Idag har jag suttit och ringt unt angående dopet samt fixat dop inbjudningarn. Nu väntar jag bara att få samtal från kyrkan att vi kan ha den dagen vi tänkt. Hoppas på att de ringer i morogn, vi måste få ut inbjudningarna i veckan.

Nu ska jag och lilla Livia i säng, båda är gode trötta. God natt!

Har glömt tacka Tina och Johannes för den fin nalle som Livia fick, mycket uppskattat, Tack! Nallen är med på bilden här nere.


Vi sover gott på soffan med nallen

Före och efter bilder på nya frisyren som jag har glömt visa.

       


Vi frostade ju pepparkakor för två veckor sen kanske det var, glömde lägga upp bilden. Pepparkakorna är dock slut nu ;)


Nu finns vi på nätet

Nu ligger födelseannonserna ute på nätet också. Titta in på dessa adresser om ni vill. Är samma annons i respektivie tidning per län.

VK: http://www.vk.se/familje/
VF: http://www.folkbladet.nu/kategori/familjesidan
Kuriren: http://www.kuriren.nu/familj/?adid=5683389
NSD: http://www.nsd.se/familjeliv/valkommen_till_varlden/

Idag har vi varit på BVC för viktkontroll. Lilla Livia hade bara gått upp 90g på en vecka. Så nu ska vi komplettera med lite ersättning för att se så hon går upp bättre. Vi ska på kontroll nästa vecka igen. Jag ska även nästa vecka på min egen efterkontroll. Hoppas att allt ser bra ut så jag kan börja träna på riktigt nu. :)

Nu ska jag gå och blanda ersättningen för första gången, vi har fått en ersättning som för mjölkallergiker ifall hon nu skaulle vara det då hon har haft så ont i magen.

I morgon blir det julklappshandling för hela slanten, PJ har tagit en pappa dag så vi hinner ränna runt och göra allt som vi tänkt.

Hej så länge!


Ny vecka

Måste ursäkta mig att jag inte har skrivit så mycket förra veckan och så. Har haft en heldel att göra känns det som.

Förra veckan blev ju som en kortare vecka då vi kom hem från Luleå på måndag kväll. Jag och Livia var och rände runt lite under veckan, var på en ansiktsbehandling på tisdagen. Onsdagen var vi på en långpromenad med min kusins hund Rally och min kompis Elin med deras hund Alfons. Sedan på eftermiddagen var jag tillbaka till frisören för att lägga på mer färg på håret. De första slingorna jag gjorde blektes ur väldigt mycket efter två tvättar så fick komma och göra nya. Vi han även med att fara och hämta ut julkorten vi har gjort och skrivit alla adresser m.m. Nu ska de bara postas, vi har även hunnit sätta upp granen vi var och köpte under veckan. Sedan har det varit de vanliga med tvätt och sådant. I helgen har vi städat och bakat lussekatter. Vi hade nämligen bjudit in till 2a advents fika på söndagen. På dagen hade vi besök av PJs arbetskollega James och hans sambo Anna samt Mia och Henke var också förbi. På kvällen hade vi över Malin, Johannes och Alva samt Linda och Anders. Blev mycket fikande men det var gott. =)

Jo i fredags var till BVC för 6 veckors läkar besöket. Vi mätte och vägde och kontrollerade puls, höfter, lite syn m.m. Samma saker de gjorde på BB fast nu även 6 veckor senare. Allt såg bra ut förutom Livias vikt. Inget alvarligt är det men hon hade inte fortsatt gå upp så mycket som de hade velat, hon hade sjunkit en halv kurv sen sist. Så nu ska jag mata henne lite mer under dygnet och så ska vi på ett återbesök på torsdag för att väg henne igen. Behöver inte vara något alvarligt för när hon startade "sin kurva" så låg hon på den hon låg nu sedan under de första veckorna gick hon mycket upp i vikt och hoppade upp på kurvan, kan bara vara så att hon har gått ner till den gammla kurvan och har tänkt följa den nu (hoppas ni förstog =). Om hon däremot har gått upp för lite i vikt till på torsdag så kanske vi måste börja komplettera med ersättning. Hoppas inte det men vi får se. Hon har ju också haft en del ont i magen vilket hon har ännu av och till och sköterskan sa att det går ju en del energi åt att skrika så kan ju vara därför hon inte gått upp tillräckligt. Hon vägde iallafall nu 3925g och mätte 55 cm lång. Nu skriker hon istället för att hon blir så trött, jag måste ju väcka henne på dagarn för att hon ska äta och det är hon ju inte van vid. Hon brukar ju få sova på dagarn då hon vill sova, nu måste hon vänja om sig. Så då är hon lite övertrött på kvällen och skriker för det och ont i magen ibland. Nåja vi hoppas på att det blir bättre.

Nu har vi också skickat in födelseannonsen till tidningarn. I NSD och KURIREN ska den komma med på torsdag, det var då jag bokade den iallfall så hoppas den är med. I VF och VK vet jag inte när den kommer med, PJ får hålla koll på jobbet och i tidningen där.

Allmänt i Livias utveckling: Hon skrattar och ler, kan hålla huvudet uppe JÄTTE bra då hon ligger på mage, har vänt sig från mage till rygg några gånger då hon legat och tulltat, inget medvetet dock ännu men är på g.
 


En glad prick


Bilden som vi skickat in till födelseannonsen


Första långa resan

Nu har vi varit i helgen som var i Luleå. Första långa resan för Livia. Allt gick bara bra hon sov helatiden i bilen båda vägarna. Upp tog det desutom extra lång tid då det var snöstorm upp till Skellefteå, var inte optimalt att vara ute och köra men gick ändå bra. Tror det gick 50 vissa sträckor på E4an och så såg man inte bilarna framför. Tog uppemot 4 timmar att ta sig till Luleå på fredagen men hem gick det bättre.

I luleå har Livia fått träffa massa släktingar. Alla har nästan varit förbi och hälsat på samt att i söndags var vi till min bror och Livia fick träffa sin kusin Rasmus. Vi har även varit och fotograferat oss på Daniel photo. Livia ville inte riktigt vara med på fotograferingen men någon bra bild hoppas vi på.

Nu håller vi på att försöka planera lite till ett dop, ringer runt och kollar läget. Tror att det blir i slutet på januari början av februari. Vi får se hur det går med lokal m.m.

Nu ska jag och Livia gå ut på en promenad med min kusins hund Rally. Vi ska gå och möta upp med Elin och hennes hund Alfons så de får busa lite. Sedan ska jag tillbaka till frissan idag och läga på lite mer färg. Blev inte riktigt bra när jag var där förra veckan. JO hos frissan gick det bra med Livia hon sov nästan helatiden inget skrik eller så. Hon var så snäll.

Vi han även med ett snabb besök hos Linda-Marie och Matti för att träffa deras dotter Siri-Sofia som är några månader älder i söndags. Var en viss storleks skillnad på dem.


Livia tilsammans med Siri-Sofia


RSS 2.0