NEW YORK!

Japp resan är bokad och betald och barnvakt har vi. Så den 1-8 september är vi i New York!!! Yayyyyy....längtar ska bli super roligt. Sedan så har vi bestämt att PJ ska vara Pappa ledig från 3 oktober och jag börja jobba då. Så med det innbär det att vi kommer bli Luleåbor från oktober och 6 månader framåt iallafall sedan får vi se vad som händer. Jo PJ har nog fått bilen såld nu :) Skönt en mindre sak att betala varje månad!

Kram

7 månader!

Japp japp nu har gumman hunnit bli hela sju månader. Hon är en väldigt aktiv liten tjej både på dagen och på natten. Just nu kan hon sitta, reser sig upp med möblers hjälp, går lite smått efter möblerna, kryper ibland annars går det fortare att åla sig. Hon har två tänder som hon bits med och försöker tugga lite med. Nu måste man spänna fast henne i vagnen annars vänder hon på sig eller försöker klättra ut. Hon tycker om nästan all mat som man gör åt henne och äter mycket.

Har tyvärr ingen vikt och så, ska dit den i mitten på juni ca. Men vägde henne på våran våg här hemma som visade 7,1kg. Så över sju kilo är hon nu.

I helgen som var tog vi en sväng ut till Holmsund och letade lite cacher. Hittade fyra där ute tror jag samt våran första mystery cache. Livia hängde med på mammas mage under dagen. Vi var längst ut i holmsund på udden där alla vindkraftverk står och det var väldigt blåsigt. Något vi kom på var att vi måste köpa solskydds kräm till Livia när vi är ute så här, msåte göra det i veckan då det är Bränbollsyran i helgen och hon ska hänga med på den. Så apoteket nästa! Efter Holmsund tog vi en sväng förbi Mia coh Henke till deras nya lägenhet. Mitt i flytt stöket kom vi och gav dem en väl förtjänt paus med lite glass...mmmm. Vi ska hänga hos dem nästa helg under yran så da skulle försöka ha fått färdigt tills dess, ska bli skoja att se.



Mamma coh Livia söker skydd från blåsten


Pj står på händerna vid vindkraftverket, hmm syns som en liten myra


Allt för idag, tillsvidare Kram!

Pärlmani!

Blev så inspirerad när jag läste Linda-Maries blogg, de hade gjort pärlplattor som glasunderlägg i super mario bros tema. Var jätte snyggt och coolt. Kollade runt lite på nätet vad man skulle kunna tänkas hitta på själv. Hittade en sida som heter PhotoPearls, de har ett program man kan köpa som pärlifierar vad du vill :) Jätte roligt!! Så var ner på konstnärs shopen här i Umeå som är återförsäljare av Panduro hobby som har denna produkt. Så jag köpte ett start kit och har under helgen pärlat på som bara den. PJ har också hjälpt till lite på en ram som vi gjort :)

Här är skapelserna iallafall!!



Nalle Puh, blir nog fler tavlor av tex. Tiger mfl. Ska iallfall hänga i livias framtida rum.


En fotoram till Livia. Ska köpa en ram och lima på denna :)

Har även gjort två ramar till men de ska bli presenter så får visa dem sedan.
Hittade ramarna på en flicker sida Pixelkonst, så all heder till denna tjej som gjort dem. Finns lite mer länkar att följa därifrån och hitta annat skoj =)

Fullt ös medvetslös

Precis som det låter så är det. Här är det full fart På Livia. Tänkte berätta med lite bilder vad vi har haft för oss den senaste tiden. Häng med neråt :)



Livia har börjat klättra på allt som går att klättra på. Problemet är bara att hon inte vet hur hon ska ta sig ner när hon väl är uppe där på magen så då blir det en del protester tills mamma kommer och hjälper. Så man kan finna henne så här ibland.

 

Allt började sedan med att Livia lekte lite tittut vid bords kanten för att sedan visa alldeles själv att hon kan ställa sig upp.





Livia har även fått en potta nu som vi övar på att sitta på lite då och då. Hon har faktiskt både bajsat och kissat i pottan några gånger redan. :)



Nu när vi kan stå upp alldeles själva så vill vi också hjälpa till att städa. Den där dammsugaren är så skoj. Livia kommer krypandes i ilfart då den slås igång. Fast egentligen är det roligast att bita på sladden till den. Jo Livia har börjat krypa mer på knän nu. Fast fortast går det på magen än så länge.



Vi är mycket busiga och tycker om att vara naken lite då och då.


 

I helgen som var så tog vi bilen utt till Baggböle herrgård där det finns trädgården Arboretum norr. Är en trädgård med olika trädslag från världen över. Vi var och strosade runt i Östasien och dess träd. Livia hängde på pappas mage under dagen. Hon var så lugn där och nog faschinerad över att se så mycket. Resten av helgen har vi varit hemma och fixat och donat. Städat tvättat handlat tagit fram ute möblerna och masa annt små plock. Vi har även hunnit med en storstädning av lägenheten. En riktig stor, en sådan som man torkar ur alla lådor m.m. Det han vi med förra helgen och en städning av förrådet i helgen som var. Känns skönt att ha fått det gjort till nu när vi ska flytta. Lutar åt att jag ska börja arbet i oktober så blir en flytt uppåt i slutet av september. Var vi ska bo vet vi inte ännu, håller på att kolla upp lägenheter varje dag.

Annars har veckorna flutit på som vanligt, gympa, sim öppnaförskolan m.m. Vi var förra veckan på sista babysimmet och det gick faktiskt bra, vi dök under vattnet och Livia tyckte det var helt ok.

Nu ska vi iväg och handla jag och Livia samt lämna en matta på kemtvätten. Ha de så bra tillsvidare, ska försöka hinna skriva oftare. Kram på er!


Nya plagg

Oj då var det så länge sedan jag skrev....måste bli bättre. Svårt dock bara man har en heldel annat för sig och glömmer totalt bort att skriva här. Har iallfall börjat sy lite sommarkläder till Livia. Hon har strl:68 nu så har börjat sy kläder i strl:74 då hon inte har så mycket i det.

Här är iallfall en tröja och en shortsoverall.




Vart är vi på väg nu?

Fort fort har då gumman. Hon har visat tendens på att vilja resa sig upp ända sen hon började åla sig på golvet. Hon står ju oftast på alla fyra och vill upp. Så idag när vi sitter i datarummet hittar hon till en låda som vi aldrig packat upp, hmmm vi har bott här 4 år och aldrig packat upp den. Nå jag kanske lika bra då vi ska flytta sanrt igen.

Ialfall så fick hon för sig att försök resa sig upp. Hela vägen upp på fötterna tog hon sig inte men upp på knäna iallfall. Hur ska detta gå, får kanske köpa henne en sådan där vaderad hjälm?!

 



Nu ska vi gå och äta lunch sedan iväg på babysim. I morgon ska vi till banken för att se vad vi kan få för lånelöfte om vi skulle få för oss att köpa lägenhet eller hus?! Får berätta mer sen om när och så vidare var det blir att vi ska flytta. Men jag ska iallfall börja jobba till hösten i Luleå.

Ha en fortsatt trevlig dag, Kram!

P.S. Livia fick en ny kusin på valborgsmässoafton, 3 veckor för tidigt. en liten Cornelia blev det, en ny lekkamrat. http://www.nll.se/webb/Opererande-specialiteter/Kvinnosjukvard-Sunderbyn-/Webbisar/visawebbis/?w=1525

RSS 2.0