Ny tillverkat

Började sy på ett par mudd jeans igår som jag färdigställde idag. Var första gången jag sydde sådana så lite fel här och där men blev ändå bra. Så nästa gång blir det änu bättre =). Bodyn jag sytt gjorde jag även färdig idag. Den blev och så sådär, hålet runt benen blev aldelles förstort. Ska se om jag får tag på ett annat mönster ller så får jag fixa till det själv. Nåja här är några bilder iallafall på sakerna. han även slänga ihop en mössa idag. :)

   

   


Model för en dag!

Jag och Livia var ju och fotade oss i torsdags. Vi hade fått en gratis plåtning till The Studio här i Umeå, fick bara betala för bilderna. Vi hade tre ombyten med oss och fotade ca 20 bilder per ombyte. Tyckte mest om bilderna med den randiga tröjan så de är de bilderna ni får se. Livia fick vara med på några bilder.






    


Sy mani!

Jupp precis som det låter. Har ju sytt några dreglisar till Livia men kom även över ett mönster på byxor samt body och lite annat smått och gott. Vill du också ha sådana mönster titta in då på http://www.sykurser.se det kostar 80kr/månad att vara medlem och får då tillgång till mönster samt beskrivningar. Abonemanget är bara att säga upp sedan då man inte vill vara med något mer. Bra sida och bra mönster som man kan skriva ut på sin skrivare hemma.

Iallfall så har jag lyckats knåpa ihop 3 par byxor och några dregglisar. Ska i morgon prova mig på en body, är lite svårare så får se hur det går. Byx mönstret har jag fått fixa till lite själv då Livia är så smal i midjan. Har fått ta strl. 62 på längden och strl. 56 på muddarna i midjan så att det inte ska åka av henne.



De orange byxorna blev till av en tyg bit jag hade kvar från när jag gjorde hennes filt. Så det blev ett par lite glansigare byxor. De blev roliga tycker jag. De andra tygerna hittade jag på Ohlssons tyger. Apor och noshörningar. Ska göra en body i noshörnings tyget så får se hur det går. Ska väl prova mig på en pyjamas sen kanske också. Måste bara låna mönstret från biblioteket.

Nu är det hopp i säng för i morgon ska jag och Livia iväg och fota oss. Vi ska vara modeller för en dag.

Puss och kram!

Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag var ju i måndags. Jag och Livia överraskade pappa PärJohan med lite choklad en fin ros och en liten present.

                   

Jag fick av PärJohan kunskapen att kunna rädda Livia om något skulle hända. Nämligen en barn HLR genomgång. Så nu kan jag det, 5 och 32 var det viktigaste. :)


Sprutor

Då har vi äntligen fått ta 3 månaders vaccinet. Har ju inte blivit av för att Livia har vägt under 5 kilo först sedan hade vi dop och vi ville inte ge henne sprutorna då ifall hon skulle få feber efter dopet blev hon förkyld. Så hon fick sina sprutor först i fredags. Det gick bra med sprutorna lite ledsen men det gick över fort. Tror hon klarade sig från febern, hon sov lite oroligt men inget utav det ovanliga. När vi var där och tog sprutor passade vi på att väg henne också, nu väger hon 5475g. Börjar bli en stor tjej.

I veckan som var han vi vara på föräldragruppträff och fick träffa många andra små barn med mammor och pappor vilket var mycket trevligt. Nästa gång ska vi prata om smakportioner, det börjar ju vara dags att introducera lite snart. Tror även vi ska böra med gröt på kvällen snart så kanske hon sover bättre samt att hon kanske håller nere maten bättre. Hon har nämligen börjat kräkas en heldel tycker vi. Därför har jag nu tagit tag i att sy lite dregel/kräk lappar. Hon dreglar en hel del också, konstant blöta kläder och så blir huden lite irriterad då det är blöt så nu blir det dregglisar.



En av de jag har sytt (redan använd)

Jag och Livia han även vara på lite mamma-baby gympa förra veckan. Det var bar träning för mig och Livia höll sig lugn hela tiden. Undrade nog mest vad mamma gjorde när hon hoppade upp och ner hela tiden och kröp runt på golvet :)  Efter gympan och lunch gick vi till öppnaförskolan och träffade Anna med Oliver och massa andra mammor och barn. Vi ska gå dit oftare, var riktigt trevligt. Vi sjöng lite och pratade med de andra mammorna, fanns även ett pyssel rum som man får gå och göra något fint.

Vi han även sätta upp Livias tripp trapp stol i fredags och jag har budat hem en dyna till den på tradera. Gumman tycker om att sitta i stolen ett tag och vara med när vi äter men blir fort less på att hon inte kan göra som hon vill. Nu får man verkligen underhålla henne på dagarna. Hon tycker inte om att göra samma sak alt för länge då blir hon less och grinig, så nya saker hela tiden.



Livia i sin nya stol, hon är då inte stor, en stol att växa i

Idag är det ju alla hjärtans dag, jag och Livia ska kanske åka ner en sväng till stan och fixa lite för i kväll. Vi ska överraska pappa lite. Det är dock ganska kallt ute just nu så vi hoppas at det blir varmare så inte gumman blir ännu mer förkyld/snorig. Hon har ju som alltid sedan födseln varit snorig och så, det verkar som aldrig gå över. Så vi pillar näsan nästan varje dag.

Jo en sak vi upptäckte i helgen var att någon har klippt up vårat hänglås nere i förrådet och varit in i förrådet och rotat runt. Vi tror inte att de hade tagit något speciellt. Verkade som om de hade varit ute efter att ta en mobiltelefon, hade en låda till en mobiltelefon där nere som var tom. Vilket de upptäckte ganska snart. Sedan har det varit lite andra saker som skett i hyreshuset från förra helgen. Det är nog någon nyinflyttad som troligt orsakat detta. De har varit fester och vomeringar i trapphuset. Vilket det inte brukar var samt då att de brutit sig in i förrådet. Så vi ska gå och prata med kvartersvärden idag om det.

Annars mår vi bara bar här nere i Umeå. Lite lång tråkigt ibland men dagarna går ändå hyfsat fort. Nu ska jag ta och vila lite med Livia och sedan sätta igång med dagens bestyr.

GLAD ALLA HJÄRTANS DAG PÅ ER ALLA!! KRAM!


Full koncentration


Vi har skrattat

Nu har Livia skrattat för första gången med rösten. Vi var på IKSU i söndags och tränade och jag gjorde lite sittupps med henne i famnen vilket hon tyckte var jätte roligt.

Annars så är fötterna en favorit just nu. Hon tar även ut tutten ur munnen själv, försöker sätta tillbaka den ibland men oftast åker den iväg någon annanstans. Ligger på mage en heldel och råkade vända sig till rygg två gånger i förrgår, var av ren olycks händelse. Hon ligger och spänner sig som en banan och tultar åt sidorna samtidigt så kom hon runt. Ena gången lite väl fort så hon slog huvudet i golvet och andra gången blev hon mest jätte förvånad. Hon älskar att sitt och stå, ligga ner på rygg är ingen favorit.

I morgon ska vi på första föräldragrupp träffen med barnen. På torsdag ska jag och Livia pallra oss iväg till öppnaförskolan och träffa lite andra barn och på fredag ska vi till BVC för sprutor. Blev inga sprutor sist då gumman var förkyld. Hoppas på att det ska gå bättre denna gången.

Nu sover hon för kvällen och vi väntar över lite gäster. Så ska ta och fika lite kolapaj som jag gjorde idag.

Kram på er!


Mmm den var smarrig!


Titta vad jag kan!

Livia har i veckan upptäckt att hon har fötter. Så nu är det både händer och fötter i munnen.




Bilder från dopet












Vi ökar då i vikt

Jupp jupp vi har gått upp i vikt, nu väger vi äntligen över 5kg!! Vi väger hela 5315g och är 61,5cm lång. Vi var till BVC idag och allt såg bra ut, skulle ha fått tre månaders vaccinationerna men så blev det inte. Lilla livia har dragit på sig en förkylning och låter jätte ynklig i rösten så vi väntar med sprutorna tills hon blivit frisk. Förhoppningsvis nästa vecka på fredag då vi har en ny tid.

Annars så äter hin just nu bara flaska, jag pumpar ut lite ca 3 ggr dag åt henne. Blir mer och mer att övergå helt till ersättning båda bar och tråkigt. Tråkigt att inte amma henne nå mer men skönt att pappa kan ta hand om ätandet också. Apropå ersättning så har hon ju fått nutramingen på recept pga att hon kan ha komjölksallergi. Nu vardet ju på nyheterna om att just nutramingen innehåller höga halter mangan. Därför fick vi nu ett nytt recept på en annan ersättning som heter Althéra istället som inte har så höga halter. Så blir att hämta ut nytt i morogn.

Blir även långpromenader i morogn och fredag då jag och Livia ska gå och rasta Rally på lunchen. Ska bli trevligt i morgon ska vi även släpa med Elin och Alfons på promenaden. Nu idag ska jag bara äta middag och sedan bege mig upp på IKSU och försöka träna lite.

Förresten, Livia har faktiskt sovit nu två nätter i rad hela 7 timamr i en stöt!! Har blivit lika förvånad båda gångerna. Dock så går hon och sover ganska tidigt så man hinner ju inte själv sova 7 timmar. Hon har haft lite ont i magen och skrikigt innan läggdags, kan vara därför hon sovit länge också. Men hoppas på att hon fortsätter sova så mycket så att det inte bara är en tillfällighet.

Puss och kram på er alla!

RSS 2.0