Dop

I söndags var det då dags för dop av Livia. Vi var i gammelstads kyrka och fick ha dopet för oss själva då det var på en söndag. Efter dopet hade vi bjudit in till fika i bälingegården. Vi var strax över 60gäster. Det var bådas våra släkt och vänner, var mycket folk och mycket trevligt var det också. Vi och Livia tackar så mycket för alla fina presenter och för att så många ville komma. Bilder från dopet kommer senare.

Uppdatering om Livia. Hon äter skiter leker och mår bra. Magen värkar var ok nu. Däremot har hon börjat vägra äta från brösten nu, kan gå ibland men inte ofta. Så nu äter hon mestadels flaska. Jag pumpár ut dock och ger henne bröstmjölk så ibland, några mål måste däremot bli ersättning då inte mjölken räcker. Hon har börjat äta mer nu vilket är bra. Hon äter ganska ofta fortfarande också så hon är väl inne i en växt spurt just nu. Men hon växer och mår bra.

Jag och Livia är kvar i Luleå under hela veckan för jag ska på kickoff med jobbet i helgen även Livia får följa med. Var vi ska är okänt men det ska bli riktigt roligt att göra något annat. Sedan på söndag hoppar vi in i bilen och kör ner till Umeå och pappa.

Nu ska vi leka lite, promenaden får vi nog skippa idag då det är så kallt ute hela minus 20 ca. Vi gör upp eld och stannar inne i stället.

Kramar på er alla!


Tjoho vad vi kan ha roligt


Spinning, Kickboxning och 4825g

Ännu en vecka snart till ända. Jupp har hunnit vara på ett spinning pass, det var rena döden. Orkade hålla ut i hela 20min sedan var det mystrampning ungefär resten av passet. Längtar tills man kommer i form och orkar håll ut ett helt pass. Har även varit på mitt förtsta kickboxningspass på ca ett och ett halvt år kanske. Det var väldans tungt det med. Kondisen är obefintlig och vad då har jag kunnat lyfta benen så högt förut, omöjligt! Fast jag var inte helt ensam om att vara i dålig form där, så lite nöjd är jag iallfall. Så nu är det på dagordningen att fixa tillbaka konditionen och lite muskler. Medans jag har varit och tränat så har Livia varit hemma med pappa. Har väl gått så där, hon har skrikigt mesta del av tiden då jag varit borta tydligen, men men vi måste ju vänja henne också med att vara me pappa bara. Det blir bra i slut ändan.

Nu så är det ju dop i helgen. Har allt under kontroll tror jag. Ska bara packa min väska i morgon och livias i kväll, sedan packa in i bilen och så kommer kusin Martin och kör upp den i morogn. Jag och PJ ska och hämta en freerider bil att köra upp i, en Volvo V70. Vi åker lite senare än Martin så han fick ta min bil. Nu får vi iallafall med alla saker med två bilar. =)

Idag har vi varit på besök på BVC. Livia vägde 4825g och var 61cm lång. Hon följer sin egen kurva bra men ligger udner normalkurvan i vikten. Längdkurvan ligger hon däremot lite över snittet. Så hon är lång och smal just nu. =) Annars har vi inte gjort så mycket idag, det har varit väldans kallt ute och är det fortfarande så vi tog bara promenaden till BVC annrs har vi hållit oss inne. Hon sov lite hlv dåligt i natt så hon har sovit lite mer idag på dagen. Tror hon sover lite dåligt för att jag kanske har för tun mjölk åt henne ller för lite, så de blev amning och lite flaska under natten blir nog samma i natt. Hon har även varlit väldigt grinig på kvällarna nu är nog också för att hon är hungrig. Men när hon är så där så går det inte att mata henne, hon är aldeles för uppriven och måste lugna ner sig. Ska försöka ett annat tillväga gångs sätt i morgon, ge lite mer flaska mot kvällen.

Nu ska vi hänga upp sista tvätten och så ska jag åka iväg och tanka upp bilen sedan blir det sängen. Puss och kram på er alla.

Hej Hej!


Vilka roliga figurer


Äntligen hemma igen

Nu var vi tillbaka i Umeå. Här har det inte hänt så mycket förutom att det är jätte mycket snö och de har plogat jätte dåligt.

Förra veckan spendrade vi i Luleå hos mina föräldrar. Vi han vara på stan några svängar och träffa lite bekanta. Sedan till helgen som var kom storebror min upp med barnen till Mjöfjärden. De skulle vara hos farmor och farfar under helgen. Passande så fick givetvis Ellen magsjuka under helgen och vi har mått lite sisådär sedan dess. Inga kräkningar dock men inte helt hundra i magen.

Vi han även med att vara och träffa prästen i kyrkan för att prata om dopet. Var en hel massa saker att prata om och tänka över. Så vi har lite huvudbry över vem/vilka som ska göra lite saker. Det löser sig snart dock :)

Igår började jag baka inför dopet. Bakade en hel massa dammsugare (rosa). Samt idag har jag bakat muffins som jag ska fortsätta med i morgon. Sedan är det inte så mycket mer lite kakor ska bakas, annars är det utportionerat på andra :)

 


mmm ska bli gott

Livia växer och utvecklas iallafall. När vi var i Pajala vägde vi henna och hon vägde ca 4600g då och var 58cm lång. Vi ska nästa vecka till BVC här i Umeå fr att mäta och väga. Annars så har hon börjat hitta sin röst mer och pratar ganska mycket. Hon har även fått tag på sina fossingar i veckan med handen men inte hittat till munnen ännu med dem. Däremot är händerna en kär vän att gnaga på, fortsätter hon så här så har hon nog inga händer kvar :) Något hon tycker jätte mycket om att göra är att dra sig upp i sittande läge och ställa sig upp, givetvis med hjälp. Detta är en tjej som vill sitta helatiden helst, inte ligga på rygg det är inte lika roligt.

Tror det var allt som har hänt sedan jag skrev sist. Nu har vi börjat förhoppninsvis också fått in henne i någon sorts sov rutin. Vi håller då tummarna, hon somnar runt 19-20 och sover förhoppningsvis hela natten, vaknar bara då hon är hungrig. Sedans tiger vi upp runt halv nio. Så just nu sover hon och vi har lite ledig tid till att tvätta. Som jag nu skall gå coh fortsätta med.

Kram på er alla!

P.S Livia hade en liten bajsfest i morse i pappas säng vilket hon tyckte var jätte roligt, pappa tyckte dock inte likadant. =)
 

         
        Livia och pappa                                         Tomten och Simon                     
                   

        
                    Skönt att sova med mamma                    Farmor är rolig när hon pekar med fingret


En jul och ett nytt år!

Nu är det två veckor sedanjag skrev. Mycket har hänt. Det har varit jul och ett nytt år har det hunnit bli. Jag och Livia åkte upp en vecka innan jul och var hos mormor och morfar. Vi var runt på stan lite och fixade inför jul. Den 22 firade vi lilla julafton med kusinen Rasmus och hade en tomtenisse som kom och gav lite klappar. Sedan kom pappa PJ upp den 23e och den 24 kom jultomten. Livia hade då varit snäll de två månadern hon har levt :) Annandag jul kom det över en massa släktingar till mig för att äta upp lite julbords rester. Så det har varit full rulle hela julen.

Den 26e åkte vi alla upp vidare till Pajala för att fira det nya året med farmor, farfar och farbror Kristofer. I Pajala har det varit mycket kallt hela veckan. Så vi har varit inne nästan en hel vecka och bara fikat en massa, så nog har vi säkerligen gått upp ett eller två kilon :) På nyår var vi en sväng ut till en jaktstuga utanför Sattajärvi där några kompisar till oss skulle fira nyår, vi var där ett litet tag och for tillbaka till Pajala inför tolvslaget. Resten av veckan har vi planerat inför dopet lite och bara tagit det lugnt. Igår hade vi lite besök av gammel moster och morbror samt morbrors tjej Lena. Vi fick lite kläder och leksaker av dem, mycket uppskattat. Jo tomten hade även hittat upp till Pajala när vi kom upp. Livia fick jätte fina skor från Keroos samt badhanddukar, kläder och leksaker.

Idag for vi tillbaka till Mjöfjärden för att vara här till på söndag. Vi ska och träffa prästen som ska hålla i dopet i morgon och sedan gå lite på stan och se om det finns något på rean kvar. Vi ska även och kolla runt på lite dekorationer inför dopet. Nu ska vi nog ta och gå på en promenad med Tova och sedan blir det nog sängen. Bilder får jag lägga in sedan då vi kommer hem till Umeå.

God fortsättning på er alla! Kram!

RSS 2.0