6 månader och påsk

Oj vad tiden går fort. Har inte haft tid att skriva på ett tag ser jag. Iallafall så har Livia hunnit bli 6 månader. Hon väger nu runt 6600g är 66cm lång och har två tänder! =) Henes favorit syssla på dagarna är att åla omkring på golvet samt att försöka krypa på riktigt, jo att pilla på tänderna är okså roligt. Hon kom däremot på under påsken hur hon ska göra för att sitta. Så nu kan hon sitta också, ibland lite ostadigt men oftas alldeles utmärkt.

Mat äter vi gärna och ganska mycket av. Vi tycker om allt som ges än så länge. Idag har vi provat kyckling för första gången och det gick ner. Så nu äter vi mer riktiga mål. Frukost är det gröt men lunch och middag är det mat och välling på kvällen, sedan om Livia vill så äter hon lite mellanmål oftast frukt. Frukt är jätte gott och det låter väldigt gott då Livia äter, mmmmm mmm. =)

Nu de senaste dagarn har det börjat komma mycket m-ljud ur Livias mun. Låter lite som att hon försöker säga mamma. Jätte roligt, får se hur det slutar. Annars är allt som vanligt här, vill inte sova på kvällen då man ska sova, utan stretar emot ett tag. På dagen i vagnen går det bättre. Vi leker och busar och har det bara bra. Den nya tandborstningen går också bra, Livia bara gapar stort och man kan borsta gaddarna lätt än så länge.

Under påsken har vi varit mestadels av tiden i Pajala. Först var vi Luleå under helgen den 15-16 april hos mormor och morfar. Där var vi på promenad, lekte på altan och hjälpt mommo och moffa med lite olika saker. Sedan drog vi vidare upp till Pajala för att träffa farmor, farfar och farbror Kristoffer. Där uppe promenerade vi också, lekte en massa på golvet, fick prova en gunga vilket var jätte skoj. Träffade andra barn också, Huga 1,5år och Siri-Sofia 8 månader. Det var roligt, Livia gör som vanligt, pussar på alla lite gran =) Resten av tiden i Pajala gjorde vi inte så fasligt mycket, Livia tränade på att sitta och mamma tränade på att ligga in soffan =P

Nu har vi snart varit hemma en vecka och under veckan har vi kommit tillbaka till våra rutiner. Jag och Livia var på babysim i tisdags vilket gick förvånansvärt bra. Livia pratade högt med alla där och skväte massa vatten och var glad. Igår var vi på föräldraträff och pratade om dagis, hur föräldraskapet känns och förväntningar. Idag har vi varit på gympa på morgonen och öppnaförskolan på eftermiddagen. Jämfört med alla anrdra barnen 3- 7månader på öppnaförskolan så är Livia väldigt rörlig. Hon är överallt och på alla =) De har som små vadderad pölar man kan lägga barnen i och det börjar vara svårt att ha Livia där nu, hon ligger ju inte still. Alla andra barnen får massa blöta pussar och kankse en fot eller blir dragen i håret av lill stumpan. Det är roligt att se vad hon tar sig till iallafall, men man får dock sitta och vakta henne helatiden så att hon inte gör något ofog. Att ta de andra barnens leksaker brukar var poppis och nappen. =) Fullt upp har vi ändå om vi vill, skönt på kvällen då gumman har somnat så man hinner med sig själv också lite. Jo det går ju inte att duscha själv nu när Livia är vaken, hon kommer in i duschen hur långt bort jag än lägger henne, så idag fick hon duscha med mig =)

Nu sover stumpan iallafall efter lite tjorv. Hoppas på att det är den här natten hon sover hela natten igenom, inte troligt men man kan ju önska iallfall. =) Håll tillgodo med lite bilder till nästa gång.

Många kramar

   
I farfars knä                                Glad kan man vara

   
Gunga var roligt                          En vilopaus under soffan

   
Har hittat något roligt                    Jag har inte gjort något

   
             MMM smaskens                     6 månader, visar röstresucherna


Kolla inga händer


Badar i handfatet hos farmor
 


Kalas har det varit

Japp som det står så har det varit kalas här innan påsk. Jo jag blev ett år äldre tydligen. Vänner och bekanta var förbi och fikade den 14 april. Det var mycket trevligr och skoj att så många kom ändå. Många kramar till alla som ville komma och fira lilla mig och äta upp allt fika jag bakat =)



Ville iallafall visa tårtan jag gjorde. =p Receptet är taget från SVTs serie "Det söta livet"


 
En hallontårta med mandelbotten, mums!


Presenter

Jag han få ihop några plagg veckan innan påsk som skulle bli presenter till en nyfödd och en tjej som fyllde två år.

    
Present till Ellen 2 år


Present till lilla nyfödda Agnes


Vad har vi gjort

Det var ungefär en vecka senjag skrev nu sist, blir så när man har mycket annat för sig. Vad har vi gjort då? Jo helgen som var tog vi oss upp till Luleå för att fira att Johannes fyllde 30 år. Var en trevlig tillställning med gammla bekanta ansikten. Mycket trevligt och mycket gott fika. Vi hade barnvakt för Livia för första gången vilket gick bra, hon tyckte om att vara med mormor och morfar. Livia har även åkt lite pulka för första gången vilket var så där, hon var nog mest förvånad.

Sedan i veckan har vi haft fullt upp. Jag har tränat en hel del samt PJ. Har hunnit baka lite inför min födelsedag. Jag och Livia har varit på babysim, vilket gick så där som vanligt. Sedan var det föräldragrupp träff i onsdags då vi pratade om att bortsa tändern, detta passade utmärkt då Livia har börjat få sin första tand. I går var vi på gympa på morgonen och sedan var vi en sväng till öppnaförskolan. Så fullt upp i veckan har det varit.

Nu i helgen blir det att städa och dona på här hemma. Livia har ju börjat dra sig fram ännu mera så nu måste vi putsa golven så att hon slipper göra det. =) Ska även försöka hinna sy lite saker som jag ska ha med mig inför påsken samt hinna baka färdigt. Har bakat nästan allt, bara en kaka kvar. Har gjort en ny tårta idag som står i frysen tills den ska ätas, hoppas bara på att den smakar bra.

Nu ska jag ta och vila lite medans Livia vilar samt vänta in samtal från BVC om jag ska komma och visa hennes preicker idag eller inte. Här är lite åka pulka bilder iallfall.


Den gröna saken

Japp nu är jag klar med den gröna stora saken jag har virkat till Livia. Har nämnt den tidigare, tror jag började med den innan hon föddes. Nu äntligen har jag tagit mig för och göra den klar, eller nästan, ska bara sy dit ett par ögon. Ja så här blev den iallfall.


Lite små saker

Har hunnit göra två små saker til Livia på symaskinen förra veckan. Det blev ett par byxor samt en tunika. Tunikan blev så där, ska fixa till mönstret lite till nästa gång, göra den lite smalare och lite längre.




RSS 2.0