Om hur hon kom till världen

Ja då ska jag försöka berätta om hur vår lilla tös kom till världen.

På torsdagen den 21/10 var det meningen att jag skulle få komma i och få ett piller som gjorde att jag började öppna mig mer. Väl inne på BB och undersökt, visade det sig att jag inte behövde pillret utan att vi fick gå hem och komma tillbaka imorgon på morgonen.

På fredag morgon den 22/10 steg vi upp tidigt och promenerade iväg till BB. Halv åtta på morgonen stiger vi in genom dörrarna på BB och äventyret skulle till att börja. Jag blev inskriven och fick ett rum samt en jätte fin sjukhusrock att ha på mig. Klockan 9.00 fick jag värkstimulerande dropp och värkarna var i full gång. De satte även en elektrod på barnets huvud för att kunna se barnets hjärtslag bättre. Värkarna blev kraftigare och kraftigare och klockan 13.00 var jag 4 cm öppen. Från och med nu börjar det räknas att förlossningen är i gång på riktigt. Värkarna blev ännu kraftigare, riktigt bra skjuts i dem. Jag fick lustgas och tog sterila kvaddlar, då det gjorde enormt ont nere under magen. Vid klockan 16  hade jag så ont att jag var tvungen ta en Epidural för att orka. Epiduralen tyckte jag inte hjälpte speciellt mycket och de fick öka dosen åt mig samt komma och justera den, dock upplevde jag inte att det hjälpte speciellt mycket. Tog mer sterila kvaddlar samt lustgas. Jo! för att nämna, kommer ihåg vad Malin V sa om att ha spypåsen nära och det var tur det, jag spydde som en gris under hela förlossningen. Fick inte behålla något, fick dropp så att jag skulle få i mig något men det hjälpte inte. De gav även dropp med salt i men hulkade upp allt, mer än vad droppen gav. Nåja det gick ju att leva med i alla fall, men lite jobbigt att ha värkar samtidigt som man måste spy. Tillslut gjorde det så enormt ont så de skulle ringa på narkos läkaren igen, men först kollade barnmorskan hur öppen jag var. Jo! se på fan, det var äntligen dags. När krystvärkarna började var det nästan bara skönt, det gjorde inte lika ont som värkaren före tyckte jag. Ca 40min senare med krystvärkar så kom vår lilla tös ut, hon skrek direkt och var välskapt. Vägde 3170g, 49cm lång, 34cm runt huvudet. Mycket hår på huvudet, stora mörkblå ögon, 10 fingrar och 10 tår. Helt underbar var hon!! Pappa fick ta hand om henne, tvätta och klä henne medans mamma fick några stygn. Sprack lite inuti men inget allvarligt.

Nu har det gått en vecka och en dag och vi har hunnit ha en del besök. Mormor och morfar kom redan dagen efter och besökte oss på BB. Gumman hade haft en jobbig natt första natten. Hon kräktes fostervatten och hade lite svårt att andas genom näsan då hon var så tät. Men hon visade ändå upp ett ganska bra humör, lite skrik då magen var på gång att sätta fart. På söndagen kom även morbror Magnus med familjen och hälsade på. Vi hade velat åka hem redan på lördagen men fick dessvärre inte åka hem då det visade sig att gumman var lite väl gul. Hon klarade sig dock från att sola under sollampa. På måndagen fick vi åka hem och komma på återbesök senare. I torsdags var vi på återbesök dit och kollade värdena samt vägde henne. Värdarna såg bra ut och de hade börjat sjunka, vi skulle bara själv hålla koll på om hon blev gulare eller slöare. Hon hade även vänt i vikt och var på väg uppåt igen. Det kändes jätteskönt för då viste vi att hon får i sig maten. På måndag kommer de från BVC hit hem till oss för att titta till henne och väga m.m.


           
Lite skrik i Morfars knä                                          Första badet på BB


De som har hunnit besöka oss är i onsdags Linda, Anders och Malin V samt i torsdags Mia och Henke. Nu i helgen har vi besök av farmor och farfar ända från Pajala. Vi har idag varit en sväng på stan med gumman vilket gick bara bra, lite kinkig i slutet efter hon ätit. Tror hon kan ha lite magknip eller så är hon bara sällskapssjuk :)

              
Hos farmor                                                  Hos farfar


Vi har inte något namn åt henne ännu men det är på G. Vill inte känna mig pressad och stressad, det kommet när det känns rätt.

Gumman var väldigt torr när hon föddes eller är det fortfarande, beror nog på att jag hade lite fostervatten där i slutet och hon hade som inget fett på kroppen. Så nu får vi bada i mycket olja och smörja smörja smörja henne fler gånger om dagen.

                           
Här ska vi bada första gången hemma                   Vi trivdes bättre denna gången, skönt!
 

Nu ska jag ta och ge gumman lite mat och sen se en film tror jag. Ni får ha det så bra alla tills vi höres igen. Bara höra av er om ni vill komma förbi, får se när vi ska komma uppåt, inget planerat ännu men bli nog någon gång i november.

Hej så länge, många kramar från oss alla!!

Kommentarer
Postat av: frida

Vad roligt att få se lite bilder på tösen!=) Hoppas ni mår bra allihopa så ska jag hänga med fredde ner, om inte ni hinner komma upp före!=)

Kramkram

2010-10-31 @ 23:55:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0